Flexport, een vrachtvervoerder dat technologie biedt om processen in de toeleveringsketen te automatiseren en klantervaring te verbeteren, heeft een tool op Shopify gelanceerd. Het moet kleinere bedrijven helpen bij de internationale handel over zee.

De productlancering komt voort uit de strategische relatie die een jaar geleden ontstond toen Shopify deelnam aan een financieringsronde van 935 miljoen dollar voor Flexport. De bedrijven zeggen dat ze samenwerken om het logistieke netwerk van Shopify uit te bouwen en een gemeenschappelijke gebruikerservaring te bieden voor bedrijven met producten die overzee worden ingekocht.

Bedrijven die Shopify gebruiken kunnen via het portaal eenvoudig een offerte opvragen voor gedeeltelijke en volledige containerladingen, boeken en volgen, waarbij Flexport aan de achterkant alle logistiek en inklaring beheert. Handelaren zullen ook toegang hebben tot vrachtverzekeringen, realtime kostenramingen en hoogwaardige rapportage en analyses, aldus Flexport.

De app is de eerste van vele producten die Flexport zegt speciaal te willen ontwerpen voor kleine en middelgrote bedrijven nu het zich niet langer richt op zakelijke verzenders.

"Shopify en Flexport delen een gezamenlijke visie op het afbreken van wereldwijde supply chain barrières voor bedrijven van elke omvang. De nieuwe tool stelt elke handelaar in staat om zijn supply chain te verbinden met Shopify Promise, zonder dat daar enige supply chain expertise voor nodig is," aldus Aaron Brown, CEO van Shopify Logistics.

Momenteel levert Flexport technologie- en vrachtdiensten aan veel snelgroeiende bedrijven, zoals Bombas, Parade en Cotopaxi. In december benoemde Flexport Parisa Sadrzadeh tot senior vice president van SMB product en technologie om leiding te geven aan een bedrijfsorganisatie die FreightTech producten bouwt die de handel voor kleine verladers kan vereenvoudigen.