CVC Capital Partners heeft een meerderheidsbelang genomen in Scan Global Logistics (SGL), de snelgroeiende wereldwijde aanbieder van transport en logistiek, zo maakte CVC Capital Partners bekend.

Met een omzet van meer dan $3 miljard biedt SGL end-to-end diensten op meer dan 150 locaties in 45 landen. Bij SGL werken meer dan 3.300 logistieke medewerkers. De omzet van het bedrijf is sinds 2017 met gemiddeld 33% gegroeid. Dit komt door een combinatie van organische groei als de meer dan 30 overnames die SGL deed in die periode. Het dienstenaanbod van SGL omvat end-to-end, logistieke en expeditieoplossingen op maat voor elke regio, verticale en individuele klant. Het bedrijf heeft leidende posities in belangrijke sectoren zoals hulpverlening en noodhulp, mode en detailhandel, auto's, technologie, algemene productie, voedingsingrediënten en additieven, en farma en gezondheidszorg.

Allan Melgaard, Global CEO en medeoprichter van SGL: "We zijn ambitieus en geloven dat we onze omzetdoelstelling van meer dan $5 miljard in de komende jaren kunnen bereiken door gebruik te blijven maken van onze ondernemerscultuur, wendbare besluitvorming en hoge klanttevredenheid, verkregen door op maat gemaakte concurrerende logistieke oplossingen. Onze gesprekken van de afgelopen maanden en de steun van CVC voor onze ambitieuze groeistrategie en plannen hebben ons ervan overtuigd dat zij goed bij SGL passen en onze toekomstplannen zullen ondersteunen met hun diepgaande kennis van de sector."

Philip Ropcke, directeur bij CVC, voegde daaraan toe: "We zijn echt onder de indruk van SGL en kijken uit naar de samenwerking met Allan en zijn getalenteerde team om de wereldwijde marktpositie van SGL te laten groeien en verder te ontwikkelen, zowel organisch als via overnames. We voelen ons bevoorrecht dat het management ons heeft gekozen als hun partner naar de toekomst toe."