Bronnen dichtbij Amazon's dronebezorgingdienst hebben laten doorscheremen dat dee drones afgelopen maand bij minder dan 10 huizen pakketten hebben afgeleverd. Grootste belemmering is dat Amazon beperkte toestemming krijgt voor dronebezorging.

De Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) stelt dat Amazon's drones niet over wegen of mensen mogen vliegen zonder toestemming. Amazon heeft daardoor tot nu toe slechts in twee steden dronebezorgingen kunnen vrijgeven.

Business Insider meldde dat inwoners van de Texaanse en Californische hun zorgen hebben geuit, toen ze erachter waren gekomen dat Amazon Prime Air naar hun achtertuin zou komen. Een inwoner van College Station zou zich tijdens een openbare bijeenkomst zorgen hebben gemaakt over een drone die "uit de lucht op ons huis, op onze auto en op onze kinderen valt". Amazon heeft benadrukt dat veiligheid voorop staat bij Amazon Prime Air, maar wijdverbreide ontslagen bij het bedrijf hebben ook de veiligheidsteams voor drones van Amazon geraakt.

De zorgen omtrent de veiligheid zijn niet vreemd bij de ontwikkeling en uitrol van Amazon Prime Air. In een tegen Amazon aangespannen rechtszaak beweert Cheddi Skeete, een voormalige manager in het dronebezorgingsprogramma van het bedrijf, dat hij werd ontslagen na het uiten van zorgen over de veiligheid van de drones nadat hij getuige was geweest van verschillende crashes tijdens het testen. Amazon heeft eerder in een e-mail laten weten dat "de beschuldigingen vals zijn en we kijken ernaar uit om dat in de rechtszaal te bewijzen."