Een opvallende overstap op Schiphol: Joost van Doesburg, afgelopen jaren campagneleider Schiphol bij Vakbond FNV, wordt met ingang van maart Head of Cargo bij Royal Schiphol Group. Hij volgt Anne Marie van Hemert op, die haar carrière buiten Royal Schiphol Group zal voortzetten. Met de aanstelling komt Schiphol teegmet aan de wens van Air Cargo Netherlands (ACN) om een toegewijde en in de Schiphol-organisatie stevig gepositioneerd Head of Cargo te hebben.

Van Doesburg gaat zich volledig richten op vracht, heeft ruime ervaring in de luchtvrachtsector en is zeer goed op de hoogte van alles dat er speelt op en rond Schiphol, zo laat de luchthaven weten. Van Doesburg gaat zich erop toeleggen dat vracht een belangrijke positie behoudt op Schiphol. Ook gaat hij zich met het team focussen op belangrijke langetermijnontwikkelingen voor de luchtvrachtketen zoals de ontwikkeling van Schiphol Zuid-Oost tot Cargo City, de bouw van een toekomstgericht Port Community Systeem en het Smart Cargo Mainport Programma.

Patricia Vitalis, Directeur Airport Operations en Aviation Partnerships bij Royal Schiphol Group laat weten: "Vracht is enorm belangrijk voor Schiphol en Nederland. Wij zijn ervan overtuigd dat Joost de belangen van de luchtvrachtsector met succes gaat behartigen. We hebben de afgelopen jaren de nodige discussies met elkaar gehad, maar de gemene deler was altijd dat we van Schiphol een betere plek willen maken voor medewerkers en voor Nederland."

Joost van Doesburg liet weten na zijn aanstelling: "Vol enthousiasme keer ik na zeven jaar terug in de fascinerende luchtvrachtwereld en dan ook nog eens op een hele mooie positie, namelijk die van Head of Cargo bij Royal Schiphol Group. Samen met de luchtvrachtgemeenschap op de luchthaven Schiphol wil ik gaan werken aan het versnellen van innovatie, duurzaamheid en klantbeleving om zo de positie van Schiphol als voorkeursluchthaven van Europa te versterken. De laatste vier jaar heb ik als vakbondsvoorman op de luchthaven de Schiphol Group op tal van dossiers kritisch gevolgd. Met de totstandkoming van het sociaal akkoord in juni 2022 is een grote stap gezet naar een luchthaven met meer oog voor het welzijn, de arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden van de duizenden onmisbare medewerkers. Deze verandering heeft mijn overstap mogelijk gemaakt."