Webwinkel About You wil dit jaar in alle landen een minimale bestelwaarde invoeren voor gratis bezorging. Het Franse platform wil daarmee de hoeveelheid "verliesgevende bestellingen met een lage bestelwaarde" terugdringen.

Het is onduidelijk wanneer dit zal gebeuren, maar de verwachting is dat About You eind 2023 in alle winkels een minimum bestelbedrag zal invoeren, zo meldt neuhandeln.de.

Het doel is om minder "verliesgevende bestellingen met slechts lage bestelwaarden" te creëren. De invoering zal land voor land gebeuren en vervolgens in heel Europa uitgerold worden, waarbij de omstandigheden worden afgestemd op de vraag en de lokale eisen.

Eerste proefstadia
About You test momenteel de minimale bestelwaarde in de eerste landen. De webwinkel wil niet aangeven waar gratis levering alleen beschikbaar is met een minimale aankoopwaarde (MOV). Uit een steekproef van neuhandeln.de blijkt echter dat in Frankrijk, Ierland en en België momenteel alleen gratis wordt verzonden vanaf een minimum bestelbedrag van 24,90 euro; bij kleinere bestellingen betaald de consument 3,90 euro aan verzendkosten.