Cabot Properties, een Amerikaanse vastgoedinvesteerder, heeft namens een van haar fondsen een distributiecentrum in de Solingenstraat in Deventer gekocht van Plus in een sale-and-leaseback transactie.

Het gebouw is ongeveer 13.000 m2 groot en grenst direct aan de snelweg A1. Plus bouwt in Deventer een gloednieuwe distributiecentrum ter vervanging van het vorige distributiecentrum.

Björn Bertrand, directeur Vastgoed en Ontwikkeling Plus: "Met de verkoop van het distributiecentrum in Deventer zetten we een volgende stap in de optimalisatie van ons supply chain netwerk. Het nieuwe distributiecentrum staat op 13 hectare en geeft ons de mogelijkheid invulling te geven aan onze groeiambities."

Sale-and-Leaseback
De nieuwe distributiefaciliteit zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 gereed zijn. Plus kan zijn huidige distributiecentrum blijven gebruiken onder de voorwaarden van de sale-and-leaseback overeenkomst totdat het nieuwe distributiecentrum volledig operationeel is.

De Vice President Investments van Cabot Properties, Koen de Jong, verklaarde: "Met deze aankoop voegen we een hoogwaardige distributiefaciliteit op een strategische positie toe aan onze snel groeiende Nederlandse portefeuille."

Tijdens het verkoopproces hebben CMS en TLF real estate PlusRetail geadviseerd. Cushman & Wakefield, Buren Advocaten, Arcadis en PWC verleenden alle hulp aan Cabot Properties.