De CEO van Associated British Foods, George Weston, heeft aangegeven dat Primark, ondanks dat lockdowns tijdens de coronapandemie het bedrijf 100 miljoen pond per week hebben gekost, niet de ambitie heeft of heeft gehad om te evalueren tot een e-commercebedrijf.

Weston vertelde de Financial Times dat Primark een 'high street retailer is en altijd is geweest'. "Met onze prijsniveaus en de gemiddelde ordergrootte verlies je niet zomaar wat marge, maar blijft er niets meer over." De click and collect service die Primark lanceerde biedt klanten in het noordwesten van Engeland, Yorkshire en Noord-Wales de mogelijkheid om online te winkelen uit een reeks items variërend van kinderkleding tot babyproducten.

Paul Marchant, CEO van Primark zei hierover: "Ons idee van online is dat het onze winkels ondersteunt en complementeert. De winkels zullen het hart van ons bedrijf blijven."

Hoewel veel retailers transformeren tot e-commercebedrijf blijft Primark vasthouden aan hun fysieke winkelstrategie. Door middel van click and collect probeert Primark voordeel te behalen uit online shopping, door enerzijds klantgemak te bieden, maar wel trouw te biljven aan hun winkelstrategie.