De Japanse multinational Shimano heeft een samenwerking aangegaan met Kuehne+Nagel om de groei van hun B2B e-commerce business in Europa te ondersteunen. Het Europese distributiecentrum (DC) van 20.000 m2 zal onderdeel worden van Kuehne+Nagel's bestaande fulfilment hub in Tessenderlo, België. Hier zullen cranksets, derailleurs en velgremmen worden opgeslagen en verzonden naar klanten. De operaties gaan in 2023 live en creëren 50 nieuwe banen.

De oplossing die Kuehne+Nagel biedt is flexibel en omvat geavanceerde waardevolle diensten voor eindklanten, zoals batterijtransportbeheer (geclassificeerd als gevaarlijke goederen) voor elektrische fietsen. Met behulp van geautomatiseerde picking technologie zal deze oplossing verschillende verkoopkanalen bedienen. 

Gianfranco Sgro, lid van het management board van Kuehne Nagel International AG, is verheugd met de samenwerking: "In Europa wordt de fiets steeds populairder als betaalbaar en duurzaam vervoersmiddel. We zijn trots dat we Shimano kunnen helpen om aan de toegenegende vraag naar fietsonderdelen te voldoen door middel van een geautomatiseerde, flexibele opslagoplossing."

Marc van Rooij, president van de Shimano Europe Group, voegt hieraan toe: "Na een grondige selectieprocedure zijn we er meer dan zeker over dat Kuehne+Nagel onze partner is om Shimanos logistieke structuur verder te ontwikkelen en om klantgerichtheid en flexibiliteit te garanderen met behulp van moderne opslagprocesses en systemen."