Frank B.V. is dinsdag failliet verklaard. Bij de webshop, die een paar jaar geleden nog in de Deloitte Fast 50 stond, verliezen dertig medewerkers hun baan, aldus RTV Noord.

De oorzaak van het faillissement is nog onduidelijk, maar volgens curator Jasper Gevers (De Haan Advocaten) hebben webshops het momenteel moeilijk. Ze moeten opboksen tegen de grote spelers zoals Amazon en kunnen zich weinig fouten veroorloven. Voorraden die veel webshops na corona aangelegd hebben, blijken lastig kwijt te raken.

Frank werd in 2008 met een paar honderd euro startkapitaal opgericht door ondernemer Reinier de Jonge uit Veendam onder de naam Expert-shops en beleefde een onstuimige groei. Op het hoogtepunt had Frank naar eigen zeggen 450 webshops in vijftien landen en werkten er 175 mensen bij het bedrijf. In 2021 werd Frank aan Jeffcommerce in Capelle aan den IJssel verkocht, maar helaas bleek dat niet genoeg om de firma overeind te houden. 

Bestellingen kunnen niet meer afgerond worden bij Frank, waardoor er geen gevaar is dat consumenten een kat in de zak kopen bij de failliete webshop. De curator verwacht dat er weinig tot geen gedupeerde klanten zijn, omdat er op tijd gehandeld is.

Het is treurig om te zien wat er met Frank gebeurd is, laat voormalig eigenaar Benjamin Derksens RTV Noord weten: ‘We hebben in 2021 een heel mooi bedrijf achtergelaten’.