De logistieke dienstverlener Rhenus Warehousing Solutions vergroot zijn aanwezigheid in Nederland door de opening van een derde locatie in Eindhoven, waarmee de groeiende marktvraag en klantenbehoeften worden geaccommodeerd.

De nieuwe faciliteit telt 35.000 vierkante meter, waaronder een mezzanine van 3.200 vierkante meter. Daarmee breidt het bedrijf de opslagcapaciteit in Eindhoven alleen al uit tot bijna 150.000 vierkante meter. De extra panden zijn een antwoord op de steeds groeiende vraag van klanten uit de medische apparatuur-, high-tech- en machinesector en industrie.

De locaties in Eindhoven zijn samen met hun klanten gegroeid tot een belangrijk logistiek knooppunt voor medische apparatuur en high-tech producten in het netwerk van de wereldwijde logistieke dienstverlener. 

Het gebouw heeft een BREEAM Outstanding certificaat met een voorlopige score van 90,29 procent gekregen, is volledig elektrisch en is uitgerust met 7.924 zonnepanelen. 

Markus Simons, managing director Rhenus Warehousing Solutions Nederland, zegt: "Samen met onze ontwikkelingspartner DOKVAST hebben we als reactie op de behoeften van onze klanten en markt een derde duurzaam gebouw in Eindhoven kunnen ontwikkelen. Het nieuwe gebouw stelt ons in staat om verder te werken aan innovatieve en duurzame oplossingen voor de medische apparatuur-, high-tech- en machinesector terwijl we tegelijkertijd een omgeving creëren die bijdraagt aan het welzijn van onze medewerkers."