Jumbo Supermarkten heeft haar achttiende thuisbezorghub geopend. Vanuit het nieuwe distributielocatie in Emmen zullen online bestelde boodschappen via Jumbo.com en de Jumbo app rechtstreeks bezorgd worden bij klanten in de regio Zuidoost-Drenthe.

Daarmee vergroot Jumbo haar online bezorgcapaciteit in en rondom plaatsen als Emmen, Klazienaveen, Erica, Coevorden, Nieuw-Dordrecht, Dalen, Schoonebeek, Barger-Compascuum en Sleen aanzienlijk. Door de nieuwe hub kunnen nog meer klanten bediend worden en hebben klanten meer keuze uit verschillende bezorgmomenten.

De online bestellingen op Jumbo.com en de Jumbo app zullen via het e-fulfilmentcenter in Raalte geleverd worden bij de nieuwe hub in Emmen. Vervolgens vinden de boodschappen vanuit hier – en niet langer via de winkels of een andere hub – hun weg rechtstreeks naar klanten thuis of op het werk. Door de opening van deze nieuwe hub kunnen zij bovendien kiezen uit meer en kortere bezorgmomenten. De nieuwe hub van zo’n 1300 m2 vloeroppervlakte wordt vanaf vandaag ingezet in het bezorggebied van de regio Klazienaveen, Emmen en Coevord. Begin volgend jaar wordt het aantal plaatsen uitgebreid met Ter Apel, Westerbork en Beilen. Jumbo start in de regio met circa 12 bussen en naar verwachting zal dit doorgroeien tot zo’n 50 bezorgbussen die direct naar klanten in Zuidoost-Drenthe rijden om hun online bestelde boodschappen te bezorgen.

“De nieuwe hub in Emmen is een antwoord op de toenemende vraag naar online boodschappen doen”, vertelt Karel de Jong, directeur Supply Chain bij Jumbo. “Om de boodschappen zo snel en efficiënt mogelijk te kunnen bezorgen, heeft Jumbo de afgelopen jaren meerdere thuisbezorglocaties in Nederland geopend. Met een bezorghub is de capaciteit nog beter te benutten en zijn de ritten beter in te plannen. Ook worden hierdoor minder kilometers gemaakt dan voorheen, wat een gunstig effect heeft op onze CO2-uitstoot. Uiteraard kunnen online klanten van Jumbo bij het bezorgen dezelfde goede service verwachten als in onze winkels.” Voor de stapsgewijze uitbreiding van het bezorggebied van hub Emmen, is Jumbo nog op zoek naar bezorgers die de boodschappen bij de klanten kunnen bezorgen.