Ford Pro en Deutsche Post DHL Group hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de inzet van geëlektrificeerde bestelwagens voor de logistieke operaties van DHL. Daarmee onderstrepen beide bedrijven hun streven naar duurzame/groene dienstverlening.

Ford Pro onderstreept de geplande samenwerking en zal Deutsche Post DHL Group tegen eind 2023 wereldwijd uitrusten met meer dan 2.000 elektrische bestelwagens om zijn leidende positie in het gebruik van elektrische bestelwagens voor "last mile delivery" wereldwijd te versterken. De ondertekende overeenkomst omvat een volledig pakket oplossingen om de elektrische vloot te exploiteren, waaronder toegang tot Ford Pro's connected E-Telematics software en laadoplossingen om de kosten te verlagen en de efficiëntie te optimaliseren als onderdeel van de gemeenschappelijke nul-emissiedoelstellingen van de twee organisaties.

Ford streeft naar nuluitstoot voor alle verkochte voertuigen en naar koolstofneutraliteit in zijn Europese voetafdruk van faciliteiten, logistiek en leveranciers tegen 2035, en naar koolstofneutraliteit wereldwijd uiterlijk in 2050.

Deutsche Post DHL Group, 's werelds grootste logistieke bedrijf, zet zich in om schone activiteiten voor klimaatbescherming te versterken en zal in het huidige decennium 7 miljard euro investeren in zijn weg naar een logistiek met netto-nul-emissies. Deutsche Post DHL Group streeft naar een aandeel van 60% e-voertuigen voor koolstofneutrale ophaling en levering tegen 2030, nu ook aangedreven door Ford Pro's line-up van geëlektrificeerde voertuigen, waaronder de gloednieuwe E-Transit1.

"Ford Pro en Deutsche Post DHL Group delen de visie van meer duurzaamheid en een inzet voor geëlektrificeerde oplossingen, en deze overeenkomst is een belangrijke stap op weg naar miljoenen leveringen die wereldwijd door geëlektrificeerde voertuigen worden voltooid. E-Transit is de best verkopende commerciële EV in Noord-Amerika en sinds juni ook de best verkopende in zijn segment in Europa, wat betekent dat de volledig elektrische 2-tons bestelwagen al grote stappen zet om deze ambitie te ondersteunen," aldus Hans Schep, general manager, Ford Pro, Europa.