Ruim tweehonderd Amsterdamse riders die werken voor flitsbezorgers Gorillas, Getir en Flink hebben een petitie van hun collega’s en FNV Young & United ondertekenden. Daarin eisen ze onder meer betere materialen en een eerlijk loon. Woensdag 7 december overhandigt een delegatie van zo’n 25 riders de petitie aan het management van de drie bedrijven in Amsterdam.

De koeriers vinden dat ze op pad gestuurd worden "met slechte regenkleding, op krakkemikkige fietsen of scooters door de zwaarste stormen of met mist de weg opgestuurd worden om Amsterdammers van hun boodschappen te voorzien. Met soms levensgevaarlijke situaties als gevolg." Bovendien klagen riders dat ze beloond worden met "een schamel minimumloon". De riders eisen een hoger loon en betere werkomstandigheden.

Op woensdag 7 december gaat een groep van ongeveer 25 riders langs de hoofdkantoren van Flink, Gorillas en Getir om een petitie aan te bieden die inmiddels door meer dan 200 riders is ondertekenend. In de petitie eisen ze betere en veiligere werkomstandigheden en een eerlijk loon. Om de boodschap zo helder mogelijk over te brengen, wordt er tijdens de overhandiging een grote banner opgehangen. Ook worden er gekleurde fakkels ontstoken en zingen de riders een zelfgeschreven lied.