Geruchten doen de ronde dat de Turkse flitsbezorger Getir op het punt staat om zijn concurrent Gorillas over te nemen. Vandaag is echter bekend geworden dat ook het Duitse Delivery Hero een bod heeft gedaaop Gorillas.

Het Duitse vakblad Gründerszene heeft vernomen dat Gorillas ook een bod van Delivery Hero heeft ontvangen. Het aanbod, dat Delivery Hero samen met investeerder G Squared heeft opgesteld, zou een back-up plan zijn mocht de deal met Getir niet door gaan.

Delivery Hero heeft afgelopen zomer geïnvesteerd in Gorillas. De deal was destijds opmerkelijk, omdat Delivery Hero toen nog een directe concurrent van Gorillas was. Met Foodpanda exploiteerde Deliveroo Hero namelijk ook een flitsbezorgdienst in Duitsland. Eind 2021 werd dit echter verrassend stopgezet; Gorillas nam toen het merendeel van de koeriers van Foodpanda over. Deze Serie C-investeringsronde van Gorillas bracht bijna een miljard euro op. Delivery Hero participeerde destijds met een bedrag van ongeveer 250 miljoen dollar in ruil voor een belang van ongeveer acht procent in Gorillas.