Trunkrs, specialist in same day en next day delivery voor e-commerce, verwerkt rond het Black Friday-weekend een recordaantal pakketten. Het bedrijf bezorgde dit jaar maar liefst 46% meer pakketten dan vorig jaar. Hiermee is de trend van de afgelopen jaren bevestigd. Ook in 2020 en 2021 zag het bedrijf de drukte rond Black Friday jaarlijks verder oplopen. Trunkrs verwacht dat de drukte die nu is ingezet aan zal houden tot na de feestdagen in december.

“De drukte van vorig jaar is geen goede indicatie voor wat we dit jaar kunnen verwachten”, zegt Jan Wijn, CEO van Trunkrs. “Vorig jaar zat Nederland bijvoorbeeld rond deze periode in lockdown. Dit jaar is er onzekerheid over de economie, hebben we te maken met een sterke inflatie en kunnen mensen bovendien ook naar de winkelstraat voor hun inkopen. Toch hebben we onsdit jaar ook voorbereid op maximale groei.”

Trunkrs heeft in de aanloop naar de piekperiode haar capaciteit flink opgeschaald. Wijn vervolgt: “De piekperiode is voor veel van onze klanten de meest belangrijke periode in het jaar. We willen er alles aan doen om onze belofte van same day en next day delivery waar te maken. Ook in deze drukke tijden.”

Trunkrs heeft ter voorbereiding op de piekperiode extra bezorgpartners aangesloten op het platform, extra afhaal-, sorteer- en aflevermomenten toegevoegd en ook op andere manieren de capaciteit vergroot.

“We wilden klaar zijn voor alle scenario’s: van lichte groei tot grote drukte. De bezorging van een pakket is één van de belangrijkste momenten in het bestelproces. Vaak is het zelfs het enige moment waarop een consument echt in contact is met de webshop. We weten hoe belangrijk het is om een bestelling op tijd te ontvangen, zeker rond de aankomende feestdagen. Ons hele team zet zich maximaal in om alle pakketten tijdig te bezorgen”, aldus Jan Wijn.

Naast de besteldrift van de Nederlandse consument, zorgen ook andere ontwikkelingen in de markt voor het recordaantal pakketten dat door Trunkrs wordt bezorgd sinds Black Friday. De bezorgspecialist trok veel nieuwe klanten die met de handen in het haar zaten na het faillissement van het Zweeds-Nederlandse Instabox in Nederland. Ook trok het bedrijf in een nieuwe financieringsronde in juni 2022 ruim EUR 15 miljoen aan. Dit geld zet Trunkrs in om groeiplannen te verwezenlijken, uit te breiden naar België en haar bezorgnetwerk verder te elektrificeren.