De Haagse rechtbank heeft FNV beloven om haar leden op te roepen tot 6 januari 2023 af te zien van collectieve acties tegen PostNL. De uitspraak voorkomt acties die essentiële diensten, zoals ziekenvervoer en rouwpost, en onveilige omstandigheden voor werknemers kunnen verstoren.

PostNL is tevreden met deze uitspraak. Deze week begint het piekseizoen met Black Friday, later gevolgd door Sinterklaas en de kerstdagen. PostNL neemt extra operationele maatregelen om de invloed van eventuele acties alsnog te beperken, zodat klanten en consumenten zoveel mogelijk kunnen genieten van een mooi Sinterklaas- en kerstseizoen. Daarnaast houdt PostNL contact met haar opdrachtgevers om hen zoveel mogelijk te helpen hun post en pakketten op tijd bij consumenten te krijgen.

PostNL blijft verder in gesprek met BVPP en CNV over nieuwe cao’s. PostNL streeft naar cao’s die aansluiten bij de belangen van medewerkers en klanten, die zorgen voor een aantrekkelijke positie als werkgever en die PostNL financieel gezond houden op de lange termijn.