Wehkamp Retail Group breidt haar logistieke centrum in Zwolle opnieuw uit. De eerste paal van het nieuwe deel gaat op woensdag 16 november de grond in. Met deze uitbreiding van zo’n 30.000 m2 groeit het logistieke centrum van Wehkamp Retail Group naar ruim 140.000 m2.

Duurzame bouw
Het nieuwe deel wordt, net als het bestaande logistieke centrum van Wehkamp, op duurzame wijze gebouwd en voldoet daarmee aan de BREEAM certificering. De uitbreiding wordt voorzien van ruim 4.000 zonnepanelen en is volledig gasloos. Daarnaast beschikt de expansie over een ruime stellingopslag en een laadkuil met 30 docks. Wehkamp Retail Group werkt voor deze uitbreiding nauw samen met vastgoedspecialist WDP, architect Denc en hoofdaannemer Goldbeck.

Behoefte aan logistieke capaciteit
De overname van kleertjes.com en de verschuiving naar online winkelen zorgt voor een aanzienlijke groei en een grotere behoefte aan duurzame logistieke capaciteit. De extra ruimte wordt vooral gebruikt voor de distributie van grote goederen zoals meubelen. Deze uitbreiding vraagt een investering van zo’n 30 miljoen euro en wordt naar verwachting in het voorjaar van 2023 in gebruik genomen.