Om het bewustzijn voor groene logistiek te vergroten geeft JD Logistics (JDL) "CO2-vouchers" uit tijdens de drukke Singles Day-periode.

Het precieze aantal CO2-punten dat aan een afzender wordt toegekend, is gebaseerd op de koolstofvermindering die JDL kan bereiken door zijn groene toeleveringsketen bij de bezorging van hun pakketten.

In het kader van de wereldwijde beweging naar een gezondere planeet heeft JDL zijn koolstofarme activiteiten uitgebreid van verpakking, opslag en transport tot productrecycling en meer diensten. Het bedrijf hoopt dat de "CO2-vouchers" campagne zal helpen om meer eindgebruikers bewust te maken van supply chain inspanningen "achter de schermen".

JDL's recycleerbare Green Stream leveringsdozen

JDL is het eerste logistieke bedrijf in China dat zich aansluit bij het Science Based Targets initiatief (SBTi), en heeft zich ertoe verbonden zijn koolstofuitstoot tegen 2030 te halveren (vanaf 2019). Zijn logistieke park Asia No.1 in Xi'an werd begin 2022 gecertificeerd als het eerste CO2-neutrale logistieke park in China. Tot op heden heeft het Green Stream Initiative meer dan 300.000 ondernemingen en honderden miljoenen klanten gemobiliseerd in meer verantwoorde en duurzame productie- en consumptieactiviteiten.