Het Nederlandse bedrijf Smart Robotics heeft deze week een nieuwe pick and place cobot gepresenteerd: de Smart Merchandise Picker op Logistica Next. Smart Robotics is een van de vele standhouders die in de Jaarbeurs in Utrecht haar nieuwste ontwikkelingen uit de doeken deed.

Smart Robotics, fabrikant pick-and-place-oplossingen voor magazijnen en logistieke processen, kondigt met trots de lancering aan van hun nieuw ontwikkelde Smart Merchandise Picker. De lancering komt net op het moment dat de leveringen voor de feestdagen op gang komen, waarbij magazijnen een sterke toename van de seizoensgebonden vraag ervaren en de noodzaak om het sorteren en verzenden van orders bij te houden.

Ontworpen als een samenwerkende robot (cobot), kan de Smart Merchandise Picker een reeks lichtgewicht producten verwerken, zoals schrijfwaren en kantoorbenodigdheden, handapparaten zoals smartphones en tablets, en een verscheidenheid aan speelgoed in dozen. De cobot wordt geleverd met de garantie van de slimme technologie van Smart Robotic, waardoor hij voorzichtig artikelen kan pakken en plaatsen in een tempo dat aansluit bij de behoefte in het hoogseizoen. Het gebruik van Smart Merchandise Picker voor dit doel leidt tot minder breuk van goederen.

"We zijn erg enthousiast om de magazijnen kennis te laten maken met de Smart Merchandise Picker! Met zijn geavanceerde Smart technologie is de cobot in staat om artikelen te sorteren en te stapelen zonder kostbare ruimte te verspillen, terwijl de doorvoercapaciteit wordt geoptimaliseerd. Met deze intuïtieve picking cobot pakken we een aantal veel voorkomende problemen met ruimteoptimalisatie voor magazijnen aan, omdat de cobot in staat is een bak of container te vullen tot de optimale capaciteit", aldus Johan Jardevall, CEO van Smart Robotics.

De Smart Merchandise Picker, kan 24/7 draaien, verbetert de doorvoer en output van het magazijn en zorgt voor betrouwbaardere doorlooptijden in de veeleisende logistiek. De betrouwbaarheid van de cobot, en zijn vermogen om continu te draaien, zorgt uiteindelijk voor een sneller rendement op de investering - en biedt tegelijk een antwoord op de arbeidscrisis in de logistiek. Doordat de cobot repetitieve en fysiek belastende taken overneemt, wordt bovendien de fysieke en mentale gezondheidskwaliteit van bestaande magazijnmedewerkers verbeterd, terwijl de algehele prestaties worden geoptimaliseerd.

De cobot is volgens Smart Robotics in staat om artikelen te hanteren in een tempo dat overeenkomt met dat van menselijke plukkers, terwijl er weinig toezicht nodig is, zodat betrouwbare en ononderbroken operaties gewaarborgd zijn. Werknemers hoeven ook niet hoog opgeleid of gespecialiseerd te zijn in robotica om de cobot te besturen en te overzien, hij kan veilig worden bestuurd door mensen van alle niveaus.

Een live demonstratie van de Smart Merchandise Picker zal beschikbaar zijn op de Logistica Next expo van dit jaar. Kom het Smart Robotics team ontmoeten. Breng je eigen merchandise items mee om deze met de cobot te verzamelen en te plaatsen! Logistica Next wordt gehouden in de Koninklijke Nederlandse Jaarbeurs, Utrecht, van 8 tot 10 november 202.