Het stadsbestuur wil dat de "supermarkt" Getir aan de Eerste Jacob van Campenstraat in De Pijp sluit. De dark store was eerder ook gesloten, maar Getir zei dat het er een supermarkt van maakte "om te voldoen aan de wettelijke vereisten van de stad".

In juli moest de Getir darkstore in De Pijp op bevel van de rechter sluiten omdat darkstores niet tot de detailhandel worden gerekend. De flitsbezorger maakte er vervolgens een supermarkt van en de locatie voldeed naar eigen zeggen wel aan de wettelijke eisen. Volgens Gemeente Amsterdam voegt de supermarkt echter weinig toe en is het opzoek naar een grijs gebied om er maar voor te zorgen dat niet naar een distributiecentrum hoeft te verplaatsen, zo liet de gemeente het Parool weten.

Onrechtvaardig

"Het besluit van de gemeente is onrechtvaardig. Onze vestiging in De Pijp functioneert vrijwel probleemloos. Er is geen verschil tussen de vestiging van Getir aan de Jacob van Campenstraat en de vele pizzeria’s, slijterijen en andere retailers die verkoop in de winkel combineren met thuisbezorging. De gelijke behandeling van gelijke gevallen is een basisprincipe binnen onze Nederlandse rechtsstaat. We doen een beroep op de gemeente Amsterdam om dit te respecteren", reageerde Getir, die liet weten zich niet neer te zullen leggen bij het besluit en bezwaar zal aantekenen.