Dave Clark, voormalig consumer chief bij Amazon, wordt vanaf 1 september 2022 CEO van de startup Flexport.

Clark heeft vrijdag zijn functie als CEO van Amazons wereldwijde consumentendivisie neergelegd. Zijn laatste dag bij het grote techbedrijf is 1 juli, waarna hij bij Flexport aan de slag gaat als co-CEO naast de huidige leider Ryan Petersen. Petersen, die de op 8 miljard dollar gewaardeerde supply chain startup in 2013 oprichtte, zal volgens de huidige CEO 6 maanden na de toetreding van Clark in een uitvoerende voorzittersrol stappen.

De nieuwe rol van Clark is een teken dat Flexport zich hoopt te ontwikkelen van startup tot een grote speler in de logistiek op schaal met andere legacy-bedrijven. Petersen's recente tweet suggereert het al. "Tijdens zijn 23-jarige loopbaan bij Amazon, werkte [Clark] zich op van Amazons MBA-leiderschapsprogramma tot CEO van Worldwide Consumer. In dat proces hebben hij en zijn team een groot deel van hun legendarische fulfillment, logistiek en transportnetwerk opgebouwd," tweette Petersen op woensdag. "Flexport is op weg om een van 's werelds belangrijkste technologieplatforms voor supply chain en logistiek te worden. Gezien de omvang van de kansen die voor ons liggen, heeft Flexport niet nog een leidinggevende nodig. We hebben nog een ondernemer nodig."

Flexport biedt digitale expeditie en andere softwaretools om de supply chain te beheren met duidelijke zichtbaarheid en orderbeheer, maar ook hulp bij douanezaken, carbon offsets, vrachtverzekering, advies over handelsstrategieën en meer. Oh, en natuurlijk, stapels gegevens om de startup zelf beter te maken en tegelijkertijd de mogelijkheden van klanten te verbeteren.

Flexport heeft meer dan $2 miljard opgehaald bij grote investeerders, waaronder SoftBank, Shopify, Peter Thiel's Founders Fund en Andreessen Horowitz.