Machiel Tiddens is aangesteld als nieuwe Chief Executive Officer van BuyBay. Met zijn ruime ervaring in leadership roles en zijn diepgaande kennis van de e-commerce industrie komt hij Buybay’s MT Team en de rest van de BuyBay Family versterken.

Machiel Tiddens heeft jarenlange ervaring in managementfuncties bij toonaangevende bedrijven zoals Bol.com en Albert Heijn Online. Daarnaast heeft hij in zijn carrière onder meer leidinggevende rollen ingevuld op het vlak van Digital Innovation, Sales en Operations. Hij is afgestudeerd in Mechanical and Industrial Engineering aan de Universiteit van Twente en Carnegie Mellon University, Pittsburgh.

"Het businessmodel van BuyBay kent veel interesse in de markt en maakte mij meteen enthousiast"

Machiel Tiddens

Bij BuyBay gaat Machiel de groeistrategie verder uitwerken welke vorige CEO, Arie Kuiper, sinds 2019 met succes geïmplementeerd heeft. Tiddens' doelstellingen omvatten onder andere de verdere internationale expansie van BuyBay. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van BuyBay's software en algoritmen en ziet hij als main goal het uitbreiden van samenwerkingen met partners en het integreren van BuyBay's software in hun processen en systemen. Een ander focuspunt gaat de ontwikkeling zijn van de data- en softwareoplossingen, die BuyBay momenteel uitrolt met hun eerste twee partners: een wereldwijd, toonaangevend merk en een groot fulfilment bedrijf.

BuyBay helpt bedrijven retourproducten en overstock een tweede leven te geven. Zo worden er minder producten onnodig weggegooid en is er minder co2-uitstoot.