Met de komst van Dick Boer als voorzitter van de raad van commissarissen (rvc) haalt Just Eat Takeaway een zwaargewicht binnen die leiding gaf aan Ahold Delhaize, een van de grootste supermarktbedrijven ter wereld, aldus de Veb

 

Boer was bij Albert Heijn verantwoordelijk voor een succesvolle prijzenoorlog, kocht het Belgische Delhaize en nam bol.com over. Met die laatste overname zette Ahold stappen om een digitaler bedrijf te worden. Boer is nu commissaris bij Shell, Nestlé en SHV, het conglomeraat van de familie Fentener van Vlissingen. Met de functie van president-commissaris bij JET erbij zal Boer de komende tijd een volle agenda hebben.

Van Boer mogen beleggers verwachten dat hij Jitse Groen tegenwicht kan geven en dat hij de ceo kan uitdagen als het gaat om strategische vraagstukken, waaronder het rendabel krijgen van de bezorging van boodschappen. Groen mag dan geloven dat het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl in heel groot kan worden in boodschappen, maar JET verliest nog altijd geld op het bezorgen van iedere order.