De groene visie van DHL Express is afgelopen dinsdag een stukje meer richting de werkelijkheid gekomen toen de eerste vlucht van zijn emissievrije vliegtuig Alice een succes was.

 

Alice steeg 's ochtends op en vloog acht minuten lang, waarbij een hoogte van 3500 voet werd bereikt, aldus het in Israël gevestigde Eviation Aircraft die het vliegtuig heeft gebouwd. 

Alice kan gevlogen worden door één piloot en kan tot 1.200kg vervoeren. Het opladen duurt ongeveer 30 minuten per vlieguur. Hoewel ze ontworpen is om in twee uur ongeveer 640 km af te leggen, zal ze meestal vluchten uitvoeren van 200 tot 400 km. 

Het koeriersbedrijf is van plan het batterij-aangedreven vliegtuig te gebruiken op aanvoerroutes, waarbij het tijdens het laden en lossen wordt opgeladen voor een efficiënte doorstroming. DHL gaat het vliegtuig vooral gebruiken voor haar middenafstandsnetwerk in de VS, ter vervanging van enkele vliegtuigen van vergelijkbare grootte die momenteel grote luchthubs en regionale markten met elkaar verbinden.

"Het bereik en de capaciteit van Alice maken het een unieke duurzame oplossing voor ons wereldwijde luchtvaartnetwerk en ondersteunen ons streven om een substantiële bijdrage te leveren aan het verminderen van onze CO2-voetafdruk en uiteindelijk te komen tot netto nul emissies tegen 2050," zei DHL CEO John Pearson in een verklaring