Prologis maakte woensdag na het sluiten van de markt bekend dat de aandeelhouders de voorgestelde overname van het Amerikaanse Duke Realty voor 26 miljard dollar in aandelen hebben goedgekeurd.

 

In afzonderlijke stemmingen die beide woensdag werden gehouden, stemden 87% van de Prologis-aandeelhouders en 85% van de Duke Realty-aandeelhouders in met de voorwaarden van de fusie.

"Bij voltooiing van de fusie zullen de aandeelhouders van Duke Realty 0,475 van een nieuw uitgegeven aandeel Prologis ontvangen voor elk aandeel Duke Realty aandeel dat zij bezitten onmiddellijk voorafgaand aan het effectieve tijdstip van de fusie," aldus het persbericht.

De deal voegt bijna 550 logistieke objecten en 167 miljoen vierkante meter toe aan de Prologis' portefeuille van 1 miljard vierkante voet. Duke Realty heeft ook ontwikkelingsprojecten die goed zijn voor 11 miljoen vierkante meter in uitvoering. Prologis zei eerder dat het 94% van Duke's portefeuille zou behouden, waarbij het een niet nader genoemde markt zou verlaten.