DHL is begonnen met de bouw van zijn hub van 230 miljoen pond in Segro Park Coventry in het Verenigd Koninkrijk, die naar verwachting meer dan 600 banen zal opleveren voor het gebied.

 

De hub ligt ten zuiden van Coventry Airport en zal naar verwachting in de zomer van 2024 klaar zijn. Het is ontworpen om meer dan 500.000 artikelen per dag te verwerken en zal beschikken over beveiligde opslag en douanemogelijkheden ter ondersteuning van de internationale e-commerce. 

Met het oog op de duurzaamheid heeft de faciliteit 7.000 m2 zonnepanelen, EV-oplaadstations voor auto's en LGV's, LED-verlichting en landschapsarchitectuur om de natuurlijke biodiversiteit van het gebied te beschermen. Aangezien de faciliteit de verwerkingscapaciteit van DHL zal verdubbelen, is ze ook voorzien van mechanisatie om de verwerking van pakketten te verbeteren. 

Deze investering in de DHL-hub in Coventry maakt deel uit van een investering van 482 miljoen pond (515 miljoen dollar) om de groei van het bedrijfsleven in het Verenigd Koninkrijk te bevorderen en wordt ondersteund door 10 nieuwe afhaal- en bezorgdepots in het hele Verenigd Koninkrijk, en de uitbreiding van nog eens 20 bestaande locaties, evenals investeringen in duurzaam vervoer.