MSC (Mediterranean Shipping Company SA), een grote speler in de transport en logistiek sector, is begonnen met de ontwikkeling van een eigen luchtvrachtmaatschappij met de naam MSC Air Cargo.

MSC Air Cargo is al enkele maanden in ontwikkeling en de nieuwe oplossing zal vanaf begin 2023 beschikbaar zijn, na de levering van het eerste van vier Boeing 777-200F-vliegtuigen van het MSC-merk die zullen worden geëxploiteerd door Atlas Air.

MSC heeft Jannie Davel, voorheen werkzaam bij Delta Cargo, Emirates SkyCargo en DHL, aangesteld om haar luchtvrachtactiviteiten te ontwikkelen en het team samen te stellen dat dit gaat uitvoeren.

MSC CEO Soren Toft liet weten: "We zijn verheugd de ontwikkeling van MSC Air Cargo aan te kondigen en Jannie Davel te verwelkomen als aanvoerder van dit spannende nieuwe oplossing voor MSC-klanten. Dit is onze eerste stap op deze markt en we zijn van plan verschillende wegen te blijven verkennen om luchtvracht te ontwikkelen op een manier die onze kernactiviteit, containervervoer, aanvult."

Met de stap volgt MSC haar concurrent Maersk, dat begin april al aankondigde een eigen vrachtluchtvaartmaatschappij te beginnen met de naam Maersk Air Cargo.