Het Amsterdamse betaalbedrijf Mollie breidt zijn vleugels uit naar de zakelijke dienstverlening. Met de introductie van Mollie Capital vanaf dinsdag kunnen MKB-bedrijven toegang krijgen tot kortlopende leningen tot 250.000 euro.

Bedrijven die al klant van Mollie zijn, kunnen zich aanmelden via het platform dat ze gebruiken. Indien goedgekeurd, zal de kredietlijn in de meeste gevallen dezelfde dag beschikbaar zijn. Bij de beoordeling wordt onder meer gekeken naar de betalingsgeschiedenis.

Volgens Mollie hebben jonge en innovatieve bedrijven vaak moeite om leningen te krijgen, wat de groei afremt. MKB'ers kunnen dan niet investeren in uitbreiding, marketingcampagnes financieren en voorraden opbouwen.

Hiervoor moet Mollie Capital de oplossing zijn. "Mkb-organisaties worden onvoldoende ondersteund door grote banken die langdurige en ingewikkelde processen hebben voor het verkrijgen van financiering", zegt Shane Happach, CEO van Mollie. "Mollie Capital biedt hen snelle, flexibele en eenvoudige toegang tot de financiële voorschotten die ze nodig hebben om te floreren"

Volgens Mollie besparen klanten veel tijd en gedoe omdat het hele proces op het platform wordt beheerd, waar ze ook hun omzet verdienen. Leningen worden automatisch afgelost als percentage van de dagomzet, waarbij een eenmalig bedrag wordt ingehouden op de vaste kosten.

Mollie Capital is in eerste instantie alleen beschikbaar in Nederland en België. Het plan is om de dienst later dit jaar uit te breiden naar andere markten.