Logistiek ondernemer Klaus-Michael Kuehne heeft zijn belang in Lufthansa vergroot tot 17,5%, zo maakte Kuehne Holding woensdag bekend, nadat de Duitse regering al haar resterende aandelen in de luchtvaartmaatschappij had verkocht.

"Dit onderstreept de positieve kijk van Kuehne Holding op het bedrijf," voegde Kuehne Holding er in een verklaring aan Reuters aan toe.

De Duitse regering zei dinsdag dat ze haar belang van 20% in Lufthansa, dat ze tijdens de pandemie van het coronavirus had verworven om de luchtvaartmaatschappij overeind te houden, had verkocht, waardoor de maatschappij nu weer in handen is van particuliere investeerders.

Het economisch stabilisatiefonds van de staat (WSF), dat Lufthansa tijdens de pandemie met een reddingspakket van in totaal 9 miljard euro (9,02 miljard dollar) van een faillissement heeft gered, had zijn belang geleidelijk afgebouwd met het doel het tegen oktober 2023 volledig van de hand te doen.

Na de verkoop van haar resterende aandelen heeft de WSF geen belang meer in Lufthansa.

"Hiermee is de stabilisatie van Lufthansa tot een goed einde gebracht. Lufthansa is weer volledig in particuliere handen", zei Lufthansa CEO Carsten Spohr in een verklaring.