Sunrock, een toonaangevende Europese ontwikkelaar van zonnepanelen, zal meerdere locaties van Mercedes-Benz AG uitrusten met grote zonne-energie-installaties om de duurzame bedrijfsstrategie van de autofabrikant te ondersteunen.

De komende twee jaar zal Sunrock een totale capaciteit van ongeveer 23 MWp installeren op 17 daken van Mercedes-Benz-gebouwen in Duitsland. Op drie andere locaties zijn de daken zijn al voorzien van zonnepanelen.

Na voltooiing zullen de locaties worden voorzien van lokaal opgewekte zonne-energie via een Power Purchase Agreement (PPA). Dit helpt Mercedes-Benz om zijn doel te bereiken om tegen 2039 volledig op hernieuwbare energie over te schakelen. "Het doel voor alle Mercedes-Benz productielocaties wereldwijd is om tegen 2039 voor 100 procent met hernieuwbare energie te werken. De uitbreiding van zonnepanelen speelt daarbij een belangrijke rol," aldus Arno van der Merwe, Vice President Production Planning bij Mercedes-Benz AG.

Sunrock zet zijn groei in Duitsland voort met dit project voor Mercedes-Benz. "We zijn verheugd om de duurzame strategie van een van 's werelds toonaangevende autofabrikanten te ondersteunen. De locaties van Mercedes-Benz AG in Duitsland zullen in de toekomst lokaal opgewekte zonne-energie van hun eigen daken ontvangen," zegt Georg Brenninkmeijer, Managing Director van Sunrock Germany.

Behalve bij Mercedes-Benz heeft Sunrock ook zonnepanelen geïnstalleerd op een locatie van het transport- en logistiekbedrijf DSV in Möckmühl, Baden-Württemberg. Daarnaast werd een installatie van 3,45 MWp geïnstalleerd op het dak van het "Positive Footprint Wearhouse" van Delta Development voor Levi Strauss & Co. in Dorsten, Noordrijn-Westfalen. Dit project zal het kledingbedrijf vanaf april 2024 voorzien van groene stroom en de CO2-uitstoot met meer dan 1.300 ton per jaar verminderen. In Unna, Noordrijn-Westfalen, realiseerde Sunrock een installatie van bijna 2 MWp voor Panattoni, een vooraanstaande ontwikkelaar van industriële en logistieke vastgoedprojecten in Europa.