Amazon heeft bekendgemaakt dat het 35 elektrische vrachtwagens in gebruik heeft genomen in Zuid-Californië. De eerste implementatie van elektrische trucks binnen hun zeetransportoperaties markeert een belangrijke stap in het streven van het bedrijf om elk stadium van levering te decarboniseren, van de eerste tot de laatste mile. De vrachtwagens zullen jaarlijks meer dan 1,6 miljoen kilometer afleggen.

De nieuwe elektrische vrachtwagens zijn ingezet in de havens van Los Angeles en Long Beach en vervoeren containers naar een Amazon-faciliteit in Santa Fe Springs. Het maakt deel uit van Amazons inspanningen om de logistieke activiteiten te vergroenen. In totaal heeft Amazon 35 van deze zware elektrische voertuigen in gebruik genomen en meer dan 45 DC-snelladers geïnstalleerd op 11 locaties in de regio.

"We zijn trots dat we onze grootste vloot van elektrische zware voertuigen in Californië kunnen presenteren", aldus Udit Madan, vicepresident van Worldwide Amazon Operations. "Zwaar vrachtvervoer is een bijzonder lastig te decarboniseren gebied, wat deze stap des te spannender maakt."

De elektrische vrachtwagens, Volvo VNR Electric, hebben een bereik van tot 440 kilometer en een totaalgewicht van 82.000 pond. Ze zijn uitgerust met geavanceerde veiligheidsfuncties zoals actieve botsingsmitigatie en adaptieve cruisecontrol. "Deze voertuigen bieden emissievrij transport dat efficiënt en duurzaam is in verschillende toepassingen", zei Keith Brandis, vicepresident van Volvo Group North America.