GXO, 's werelds grootste aanbieder van contractlogistiek, en Conair, fabrikant van kleine keukenapparaten en persoonlijke verzorgingsproducten, hebben een nieuw distributiecentrum geopend in Hagerstown (Maryland), nabij Washington. Het centrum heeft een oppervlakte van ongeveer 195.100 vierkante meter en is het grootste in zijn soort in de Verenigde Staten voor kleine apparaten.

De faciliteit maakt deel uit van een strategische samenwerking tussen de twee bedrijven en zal naar verwachting 700 nieuwe voltijdsbanen creëren binnen tien jaar. "Het nieuwe centrum stelt ons in staat om efficiënter te reageren op de behoeften van onze klanten en ondersteunt onze groeiplannen," zei Dan Kochenash, Senior Vice President of Distribution and Logistics bij Conair.

GXO gebruikt geavanceerde automatiseringstechnologieën, waaronder autonome mobiele robots, die niet alleen de efficiëntie verhogen maar ook zorgen voor een verbeterde werkomgeving voor het personeel. Het centrum is strategisch gelegen nabij grote consumentenmarkten, wat helpt bij het verminderen van transportkilometers en CO2-uitstoot, met een vermindering van meer dan 2.000 ton CO2 per jaar.