Electra Commercial Vehicles heeft een strategisch partnerschap aangekondigd met Fluid Transfer Europe, een toonaangevende Franse aanbieder van vliegtuigbrandstofoplossingen. De samenwerking is gericht op de introductie van Electra's elektrische vrachtwagens binnen de luchthavenoperaties in Frankrijk, met plannen voor verdere uitbreiding in Europa.

Fluid Transfer Europe, met bijna drie decennia ervaring in de luchtvaartindustrie en een sterke aanwezigheid in Frankrijk, is ideaal gepositioneerd om Electra's innovatieve elektrische en waterstoftrucktechnologie in luchthavenomgevingen te introduceren en ondersteunen.

"We zijn verheugd om samen te werken met Electra Commercial Vehicles en hun complete portfolio van elektrische en waterstoftrucks naar de Franse luchthavenoperaties te brengen. Dit partnerschap vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal in onze toewijding aan duurzame mobiliteitsoplossingen en de overgang naar groenere luchthavens," aldus Stéphane Hecky, algemeen directeur van Fluid Transfer Europe.

"De expertise en gevestigde aanwezigheid van Fluid Transfer Europe als leverancier van vliegtuigbrandstofoplossingen maken hen een ideale partner voor Electra. Samen streven we ernaar een aanzienlijke impact te hebben op luchthavenoperaties door een reeks robuuste en innovatieve elektrische en waterstoftruckoplossingen te bieden die zowel prestaties als duurzaamheid prioriteren," voegde Ben Smith, directeur van Electra, toe.

De elektrische en waterstofaangedreven vrachtwagens van Electra bieden verschillende voordelen voor luchthavenoperaties, waaronder nul uitstoot, lagere bedrijfskosten en veelzijdigheid bij het uitvoeren van diverse taken zoals bagageafhandeling, vrachtvervoer en grondsteundiensten.

Naarmate de vraag naar duurzame oplossingen in de luchthavenlogistiek groeit, is de samenwerking tussen Fluid Transfer Europe en Electra Commercial Vehicles goed gepositioneerd om te voldoen aan de veranderende behoeften van de luchtvaartindustrie, bijdragend aan een groenere en efficiëntere toekomst.