Shopify heeft in het eerste kwartaal van 2024 een omzetstijging van 23% naar $1,9 miljard en een groei van het bruto handelsvolume (GMV) met 23% naar $60,9 miljard gerapporteerd.

In het eerste kwartaal groeide de omzet van Shopify met 23% tot $1,9 miljard. De jaar-op-jaar komt zelfs uit op 29%, wanneer de logistieke activiteiten van Shopify buiten beschouwing worden gelaten, die het in juni verkocht aan Flexport. Dat zorgt ervoor dat Shopify het vierde opeenvolgende kwartaal heeft waarin de omzet met 25% of meer groeit, zo benadrukte Finkelstein deze week tijdens een earnings call met investeerders.

De bruto handelswaarde (GMV) van Shopify groeide met 23% tot $60,9 miljard in Q1. Dat is $11 miljard meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

"Onze uitstekende prestaties in Q1 zijn het bewijs van onze toewijding aan de nieuwe vorm van Shopify, ons streven naar een consistente teamgrootte en onze focus op het bouwen voor de lange termijn om zowel groei als winstgevendheid te realiseren", vertelde Shopify-president Harley Finkelstein aan de investeerders. "We bouwen een bedrijf voor 100 jaar. We zullen blijven vasthouden aan onze wendbaarheid en zullen producten van wereldklasse blijven bouwen en de operationele efficiëntie verbetert voor betere resultaten."

Ondertussen groeide de omzet uit abonnementoplossingen met 34% tot $511 miljoen. Dat kwam door een toename van het aantal handelaren dat de service gebruikt en prijsstijgingen, aldus Shopify.

Shopify verwacht komend kwartaal vergelijkbare groeicijfers te behalen als afgelopen kwartaal. Shopify zei te verwachten dat het in het huidige kwartaal zal groeien met dubbelcijferige procenten.