De beursgenoteerde vastgoedinvesteerder Montea heeft in het eerste kwartaal van 2024 een winstgroei van 16,8% gerealiseerd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, met een EPRA-resultaat van € 19,8 miljoen. Dit vertegenwoordigt een stijging naar € 0,98 per aandeel, ondanks een toename van het aantal uitstaande aandelen met 12%.

Met succesvolle projecten in ontwikkeling, zoals in Aalst en Lembeek, en definitieve vergunningen voor nieuwe uitbreidingen, heeft Montea zijn winstverwachting voor 2025 verhoogd van € 4,65 naar € 4,75 per aandeel.

Montea's portefeuille toont een stabiele waardering en een bezettingsgraad van 100%, gehandhaafd over meerdere kwartalen. De gemiddelde looptijd van huurcontracten bedraagt 5,8 jaar, met nieuwe projecten die gemiddelde termijnen van 13 jaar hanteren, wat wijst op een robuuste toekomstige kasstroom.

De recente investering van circa € 50 miljoen in een logistiek park in de haven van Hamburg markeert Montea's ambitie om uit te breiden in Duitsland, met een totale verhuurbare oppervlakte van 63.500 m² en toekomstig ontwikkelingspotentieel.