GXO Logistics heeft vandaag een 20-jarig partnerschap aangekondigd met Levi Strauss & Co. voor het beheer van de logistiek in het nieuwe, ultramoderne distributiecentrum in Dorsten, Duitsland. De operaties starten begin juni.

Het 70.000 vierkante meter grote Dorsten Distribution Center (DDC) zal volledig geautomatiseerd zijn en zal dienen als knooppunt voor de distributie van kleding en accessoires van Levi Strauss & Co. in verschillende verkoopkanalen, waaronder groothandel, detailhandel en e-commerce.

Richard Cawston, Chief Revenue Officer bij GXO, benadrukte: "Deze aanzienlijke samenwerking met Levi Strauss & Co. zal hun omnichannel groei in Europa versnellen en draagt bij aan onze groeiambities in Duitsland. Dit centrum, een van de duurzaamste distributiecentra in Europa, is uitgerust met de nieuwste technologieën op het gebied van logistiek."

Het centrum heeft duurzaamheidskeurmerken zoals LEED en WELL Health-Safety. Het beschikt over geavanceerde recyclingfaciliteiten, elektrische voertuigladers, een park, en een dak met zonnepanelen en vegetatie.

Craig Jones, Senior Vice President, Global Distribution & Logistics bij Levi Strauss & Co., zei: "Het distributiecentrum in Dorsten ondersteunt onze strategische prioriteit om een direct-to-consumer geleide retailer te zijn door onze omnichannel mogelijkheden in Europa te versnellen."

Bij volledige capaciteit in 2026 zal de faciliteit naar verwachting werk bieden aan ongeveer 650 medewerkers en in staat zijn jaarlijks 55 miljoen eenheden te verwerken. GXO is al meer dan 25 jaar actief in 14 Europese landen en heeft ongeveer 80.000 werknemers in ongeveer 550 locaties in de regio, waaronder Duitsland.