Blokker heeft een nieuwe financiële impuls gekregen, waardoor de verkoop van de winkelketen van de baan is. De Mirage Retail Group, het moederbedrijf van Blokker, heeft een overeenkomst gesloten met de investeringsmaatschappij Gordon Brothers voor een financiering met een looptijd van drie jaar. Financiële details zijn niet openbaar gemaakt.

Deze ontwikkeling betekent een aanzienlijke stap vooruit voor de winkelketen, die 400 winkels heeft in Nederland en ongeveer vijfduizend medewerkers telt.

Oorspronkelijk was het plan om Blokker in 2022 naar de beurs te brengen, maar deze plannen werden opgeschort door het uitbreken van de coronapandemie en het slechte beursklimaat. De keten heeft zich de laatste jaren meer gericht op online groei en uitbreiding van de verkoop via platforms zoals bol.com en Amazon.

Blokker zet ook in op het uitbreiden van hun bezorgdiensten, waarbij de fysieke winkels een cruciale rol spelen in zowel de ontvangst als de distributie van pakketten.

Ondanks deze positieve ontwikkelingen heeft Blokker recentelijk te kampen gehad met negatieve resultaten en het vertrek van topmanagers. Het financieel jaar 2022 eindigde voor Blokker met een verlies van 11 miljoen euro.