BTS Logistics, onderdeel van de VBE Group, heeft het Boltrics warehouse management systeem (WMS) geïmplementeerd. Met deze vernieuwing verstevigt BTS Logistics zijn positie als toonaangevende full-service logistieke dienstverlener.

Gelegen in de strategische regio Rotterdam en met vestigingen bij belangrijke knooppunten zoals Amsterdam (Schiphol) en Hamburg, speelt BTS Logistics een cruciale rol in het ondersteunen van klanten met hun transport- en logistieke behoeften.

De keuze voor het Boltrics WMS kwam na een grondig vooronderzoek en positieve ervaringen binnen de VBE Group, waarbij dochteronderneming DLC reeds gebruikmaakt van dit systeem. De behoefte aan meer flexibiliteit en snellere implementatiemogelijkheden voor nieuwe klanten en kansen binnen hun groeiende magazijnoperaties was doorslaggevend voor deze strategische beslissing.

"We zochten een warehouse management systeem dat ons meer flexibiliteit biedt en de mogelijkheid om snel te reageren op nieuwe klanten en kansen," aldus Reinier Velding, algemeen directeur logistiek bij BTS Logistics.

De implementatie van het Boltrics WMS was een intensief project, waarbij de kennis, het meedenken en de snelle schakeling van de consultants zeer gewaardeerd werden. Vooral de nazorg van de consultants werd als zeer prettig ervaren, wat bijdroeg aan een positieve samenwerking.

Het cloud-gebaseerde WMS van Boltrics is gebruiksvriendelijk en integreert naadloos met andere systemen. Het biedt verschillende functies die BTS Logistics zullen helpen hun efficiëntie en productiviteit te verhogen, waaronder real-time zichtbaarheid van voorraad, efficiënte ordervervulling, nauwkeurige picking- en verpakkingsprocessen en geavanceerde rapportagemogelijkheden.