Scania Nederland kondigt een omvangrijke nieuwbouw aan in Zwolle op de Gasthuisdijk. Dit nieuwe pand zal onderdak bieden aan Scania Nederland, Scania Production Zwolle en Scania Logistics Netherlands.

Op een perceel van ongeveer 45.000 m2 zal het pand met een oppervlakte van 25.000 m2 gerealiseerd worden. De nieuwbouw is niet alleen gericht op goede werkfaciliteiten en bereikbaarheid voor medewerkers maar zet ook hoog in op duurzaamheid. De nieuwe vestiging zal uitgerust worden met energieneutrale technologieën zoals zonnepanelen en LED-verlichting, en streeft naar een BREEAM® Excellent certificering.

Scania’s Central Delivery Workshop (CDW) zal ook naar deze nieuwe locatie verhuizen en 10.000 m2 van het pand innemen. De CDW, momenteel gevestigd aan de Kleefstraat in Zwolle, zal hiermee dichter bij de productiefaciliteiten komen te liggen, wat zal bijdragen aan een efficiëntere logistiek en minder CO2-uitstoot.

Naast de CDW zal Scania Production Zwolle haar Fit For Use activiteiten uitbreiden met 5.000 m2 extra ruimte en Scania Logistics Netherlands zal een nieuwe warehousing faciliteit van 10.000 m2 in gebruik nemen om haar logistieke capaciteit te vergroten.

De bouw van het nieuwe pand is een strategische stap voorwaarts in het faciliteren van groei en het efficiënter maken van Scania’s operaties in Nederland. Het nieuwe pand wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2025 in gebruik genomen.