De Turkse flitsbezorger Getir heeft bevestigd dat het zich op 15 mei 2024 zal terugtrekken uit Nederland. Ook het eerder overgenomen merk Gorillas zal van de Nederlandse markt verdwijnen. Naast Nederland zal Getir ook de hielen lichten in Groot-Brittannië en Duitsland.

Volgens het Duitse 'WirtschaftsWoche' hebben de eerste werknemers al ontslagbrieven ontvangen en zijn de plannen voor het sluiten van de warenhuizen zijn in gang gezet. Deze stappen komen nadat Getir van zijn investeerders een nieuwe financiële injectie heeft ontvangen om de terugtrekking te financieren en tegelijkertijd het levensmiddelenbedrijf in Turkije, het thuisland van het bedrijf, verder uit te bouwen.

Getir is opgericht in 2015 door Nazim Salur, Tuncay Tutek, en Serkan Borancili in Turkije en heeft een snelle internationale uitbreiding gekend sinds het zes jaar na oprichting naar het buitenland uitbreidde. Eind 2022 nam het bedrijf de kwakkelende concurrent Gorillas over en stond er een overname van het Berlijnse Flink op het programma, die echter niet doorging.