Milence, een joint-venture van Daimler Truck, TRATON GROUP en Volvo Group, heeft een nieuwe oplaadhub geopend in Ödeshög, Zweden. Deze hub is strategisch gelegen langs de drukke E4-snelweg, die Stockholm en Malmö verbindt.

De nieuwe faciliteit, gelegen op een terrein van 10.000 m², ligt 260 km van Stockholm en 350 km van Malmö. De oplaadhub is gunstig gelegen naast belangrijke voorzieningen en een nieuw logistiek centrum dat momenteel in aanbouw is.

De ontwikkeling van de Ödeshög hub zal in twee fasen plaatsvinden:

  • Fase 1: Start met 8 laadstations uitgerust met Combined Charging System (CCS) laders, elk met een capaciteit van maximaal 400 kW.
  • Fase 2: Uitbreiding naar 16 laadstations, met plannen om Megawatt Charging System (MCS) technologie te incorporeren voor snellere en betrouwbaardere laadopties.

Bovendien zal de hub verschillende voorzieningen bieden om het comfort en gemak voor chauffeurs te verbeteren, zoals een lounge, douches en toiletten.

Anja van Niersen, CEO van Milence, verklaarde over de opening van deze tweede hub in de Nordics: “Zweden is in een leidende positie in elektrisch wegtransport, en met de nieuwe Ödeshög hub, is Milence trots een pionier te zijn in het verbinden van de belangrijkste steden van het land met duurzame energieoplossingen. Deze hub versterkt niet alleen ons netwerk maar verstevigt ook de groene corridor tussen Stockholm en Malmö, een significante stap in onze toewijding om de belangrijkste transportroutes van Zweden te elektrificeren.”

Eerder maakte Milence bekend nabij Venlo en in Frankrijk een oplaadhub te laten verrijzen.