De joint venture tussen Daimler Truck, TRATON GROUP en Volvo Group, Milence, kondigt haar eerste Franse elektrische laadhub aan in Heudebouville, nabij Rouen. De hub, strategisch gelegen tussen Parijs en Le Havre, is een sleutelonderdeel van het initiatief om Europa's eerste grootschalige openbare laadnetwerk voor zware voertuigen uit te rollen en wordt in april 2024 operationeel.

Anja van Niersen, CEO van Milence: “De nieuwe laadhub in Rouen is strategisch gelegen in een belangrijk logistiek gebied in het noorden van Frankrijk, tussen Parijs en Le Havre... Met de laadhub in Rouen en onze toekomstige roadmap, neemt ons plan om hoogwaardige groene corridors te vestigen, die openstaan voor alle voertuigen, meer vorm.”

De hub, openbaar voor alle merken trucks, voorziet in vier high-performance Combined Charging Systems (CCS) laders met tot 400 kW laadvermogen en extra faciliteiten voor chauffeurs. "De ontwikkeling van de locatie in Rouen maakt deel uit van de netwerkuitbreiding in Europa... De duurzame oplossingen die we ontwikkelen, zijn ontworpen om vrachtwagenchauffeurs een optimale rust- en oplaadervaring te bieden," voegt Van Niersen toe.

Deze stap benadrukt Milence's commitment aan een fossielvrije toekomst voor wegtransport en onderstreept de groeiende behoefte aan een betrouwbaar laadnetwerk voor elektrische zware voertuigen in Europa.