DHL Freight heeft een significante stap gezet in hun duurzaamheidsstrategie met de introductie van de eerste volledig elektrische eActros 300 vrachtwagens van Mercedes-Benz Trucks in Duitsland. Deze voertuigen worden ingezet voor de distributie in Koblenz en voor duurzaam transport tussen de DHL-vestiging en de Mercedes-Benz fabriek in Kassel.

Dr. Thomas Vogel, CEO DACH, UK & IE van DHL Freight, benadrukte het belang van samenwerking voor duurzaamheid: "We benadrukken altijd dat het decarboniseren van transport de inspanningen van alle betrokken partijen vereist. Het is echter bijzonder wanneer klanten zelf de technologie leveren om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. We zijn verheugd over de samenwerking met Mercedes-Benz Trucks, waarbij we beiden weer een stap zetten richting het behalen van hun duurzaamheidsdoelstellingen."

De elektrische trucks hebben een actieradius van ongeveer 220 kilometer en kunnen snel geladen worden, wat ze geschikt maakt voor regionaal transport. Naast elektrische voertuigen test DHL Freight ook andere duurzame technologieën, zoals waterstoftrucks, om bij te dragen aan een groenere logistieke sector.