MAN Truck & Bus heeft tijdens een recent evenement in Leusden de volledig elektrische MAN eTruck succesvol geïntroduceerd in Nederland. Het MAN eTruck Event trok bijna 200 geïnteresseerde klanten die de kans kregen om de truck in actie te zien en zelfs de eerste emissievrije kilometers te rijden.

De MAN eTruck, de eerste volledig elektrische truck van het bedrijf, werd gepresenteerd als onderdeel van het innovatieve eMobility-concept van MAN, ontworpen met een sterke focus op duurzaamheid en efficiëntie. Klanten en fleet owners kregen tijdens het VIP-evenement de exclusieve kans om met de eTruck te rijden en in gesprek te gaan met deskundigen van MAN over de voordelen en mogelijkheden van elektrisch vervoer.

Verder kondigde MAN Truck & Bus aan dat de eerste leveringen van de eTruck tegen het einde van het jaar zullen plaatsvinden, waarbij de orders voor de lowdeck-variant al zijn geplaatst. Deze variant maakt MAN de enige truckfabrikant die een elektrische lowdeck-versie aanbiedt, wat de onderneming positioneert als een voorloper in de transitie naar duurzaam transport.

De MAN eTruck onderscheidt zich door hoogstaande technologieën zoals een zelfontwikkelde accu, mogelijkheden voor rondom laden, en een uiterst stille werking. De truck kan binnen 45 minuten tot 80% worden opgeladen en beschikt over een geavanceerd thermo-managementsysteem dat het energieverbruik verlaagt en het rijbereik vergroot. Daarnaast biedt MAN een 360-graden eConsultancy service aan om klanten optimaal te ondersteunen bij het gebruik en onderhoud van hun voertuigen.