HelloFresh, bezorger van maaltijdboxen, heeft zijn grootste Europese distributiecentrum geopend in het Britse Derby. De faciliteit heeft een oppervlakte van ruim 36.000 m2 en heeft tot nu toe ongeveer 300 banen gecreëerd. Er worden de komende maanden meer banen verwacht naarmate de productie toeneemt.

Het distributiecentrum is voorzien van geavanceerde automatische productielijnen die, zo stelt het bedrijf, het mogelijk maken om "de afhandeling van grotere productcomplexiteit mogelijk te maken, zodat klanten meer recepten kunnen kiezen en opties hebben om hun maaltijden verder te personaliseren." Het omvat opties zoals het vervangen van vlees voor plantaardige alternatieven of het aanpassen van portiegroottes.

Deze faciliteit zal gebruikmaken van "voorspellende algoritmen en technologie van topklasse om de voorraadbeheerprocessen te verbeteren, afval te verminderen en uiteindelijk ingrediënten te leveren die verser zijn dan ooit," aldus HelloFresh.

Adam Park, de CEO van HelloFresh in het Verenigd Koninrijk: "We zijn verheugd ons grootste en meest geavanceerde Europese distributiecentrum - The Windmill - hier in Derby te openen. We hebben meer dan twee jaar geïnvesteerd om onze nieuwste geautomatiseerde productietechnologie in Derby op te bouwen, vooral vanwege de ongelooflijk diverse en bekwame talentenpool."