Eneco heeft een grote stap gezet in de verduurzaming van de logistieke sector door de installatie van 5.087 zonnepanelen op het dak van het distributiecentrum Port Park Pernis. Het biedt logistiek dienstverlener Neele-Vat de mogelijkheid om hun bedrijfsvoering aanzienlijk te vergroenen. Neele-Vat, die het pand al in 2022 in gebruik heeft genomen, zal de volledige opbrengst van de zonnepanelen zelf afnemen.

Het vermogen van de zonnepanelen bedraagt 2,2 MWp, waarmee naar verwachting jaarlijks 2 miljoen kWh stroom opgewekt zal worden. Een hoeveelheid energie die voldoende is om ongeveer 825 huishoudens van stroom te voorzien.

Cuno Vat, CEO van Neele-Vat, vertelde: “We zijn vastberaden om voorop te lopen in de overgang naar een groenere en duurzamere wereld. Wij investeren niet alleen nu, maar ook in de toekomst, in belangrijke maatregelen om elke dag een beetje ‘groener’ te zijn’’.

Dit project is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Eneco, Neele-Vat en GARBE Industrial Real Estate Netherlands. Het onderstreept de gezamenlijke inzet voor duurzaamheid en de energietransitie, en laat zien hoe samenwerkingen de verduurzaming van zakelijke klanten kunnen versnellen. Het initiatief draagt niet alleen bij aan een duurzamere bedrijfsvoering voor Neele-Vat, maar ook aan de bredere doelstellingen op het gebied van de energietransitie.