Yoox Net-a-Porter, een e-commercegigant in het luxe modesegement, staat te koop. Geïnteresseerde kopers zouden de luxe online retailer Mytheresa en private equity firma's Bain Capital en Permira zijn. Zij zien de groeipotentie van het bedrijf, ondanks de financiële uitdagingen.

Mytheresa, een van oorsprong Duits bedrijf en genoteerd aan de beurs van New York, staat in het algemeen open voor overnames om haar groei te stimuleren. "We evalueren voortdurend kansen om onze business uit te breiden, inclusief mogelijke fusies en overnames," laat het bedrijf weten, zonder direct in te gaan of het een bod heeft uitgebracht op Yoox Net-a-Porter.

Het verkoopproces, dat wordt geleid door Goldman Sachs, stuit echter op bedenkingen bij potentiële kopers door de aanhoudende verliezen van Yoox Net-a-Porter. De onderneming, dat onderdeel is van de Zwitserse luxe groep Richemont, heeft moeite om winst te maken, wat de waarde van het bedrijf onder druk zet. Richemont heeft al aanzienlijke bedragen afgeschreven op Yoox Net-a-Porter, dat in de eerste helft van het huidige financiële jaar een verlies van € 128 miljoen rapporteerde.