Sendcloud, het complete verzendplatform voor e-commerce, kondigt de benoeming van Aliaksei Aneichyk als nieuwe Chief Financial Officer (CFO) aan. Aliaksei zal met ingang van 8 april verantwoordelijk zijn voor het opschalen van Sendcloud’s wereldwijde financiële organisatie.

De bezorgmarkt wordt verwacht te groeien van 161 miljard pakketten naar 225 miljard in 2028, mede gedreven door de toenemende eisen van consumenten aan het afreken- en leveringsproces. Sendcloud speelt hierop in door webwinkels een verzendervaring van topniveau te bieden. Aneichyk, met een indrukwekkende achtergrond bij Gett en Credit Suisse, wordt gezien als de ideale persoon om de financiële strategie van Sendcloud te leiden.

"Een uitstekende bezorgervaring is cruciaal om te slagen in e-commerce, maar het wordt steeds uitdagender om dit op schaal te realiseren wanneer je als webwinkel te maken krijgt met verschillende vervoerders, verzendopties en markten. Terwijl we blijven werken aan de toekomst van e-commerce bezorging, is ons team van essentieel belang," zegt Rob van den Heuvel, CEO en medeoprichter van Sendcloud. Aneichyk's expertise in het leiden van snelgroeiende organisaties en zijn ervaring met fondsenwerving worden als cruciaal beschouwd voor de toekomst van Sendcloud.

Aneichyk zelf is enthousiast over de mogelijkheden die Sendcloud biedt: "De snelle schaalvergroting die het team de afgelopen tien jaar heeft laten zien en de veelbelovende richting waarin Sendcloud zich beweegt, maken dit een geweldige kans. Ik kijk er naar uit om deel uit te maken van Sendcloud’s wereldwijde groei en verheug me op een nauwe samenwerking met de oprichters en investeerders."

Met de komst van Aneichyk zal Bas Smeulders, medeoprichter en huidige CFO, de positie van Chief Operating Officer (COO) innemen, waarbij hij de operationele en klantgerichte teams zal leiden.