Unibouw is in Born gestart met de realisatie van een grootschalig en luxueus distributiecentrum voor ontwikkelende belegger Montea. Met een oppervlakte van ruim 66.000 vierkante meter belooft het pand een ware blikvanger te worden op bedrijventerrein Holtum-Noord.

Montea, de ontwikkelende belegger, heeft het 220.000m2 grote kavel aan de Verloren van Themaatweg in Born verworven. Hierop was Koopman Automotive Solutions actief, welke nu intern verhuisd is naar een ander bestaand pand op het kavel. De voormalige bedrijfshal van Koopman wordt momenteel gesloopt om plaats te maken voor dit nieuwe distributiecentrum.

Het centrum zal duurzaamheid hoog in het vaandel dragen door middel van een BREEAM-NL Excellent certificering. Dit certificaat bevestigt dat het pand voldoet aan strenge criteria op het gebied van energie, milieu en gezondheid. Bijzondere kenmerken van het pand zijn onder andere een parkeerdek boven de laadkuil en gevels voorzien van groen.

Harvey Nuytemans, commercieel adviseur bij Unibouw, licht toe: "Sinds 2022 zijn we intensief bezig geweest met de ontwikkeling voor Montea, een samenwerking die in het verleden al succesvol bleek. Op basis van een gedetailleerd eisen- en wensenpakket heeft onze in-house architect Maarten Janssen een ontwerp gemaakt. We hebben niet alleen het archeologisch onderzoek en de bodemsanering gecoördineerd, maar ook de leiding genomen in het vergunningstraject en de communicatie met de gemeente."

Met de sloop van de oude opstallen reeds achter de rug en het grondwerk in volle gang, onder leiding van projectleider Rob de Laat, wordt er uitgekeken naar de voltooiing van het distributiecentrum in 2025. Dit moderne en duurzame pand belooft een comfortabele en aantrekkelijke werkplek te worden voor de toekomstige huurder.