Yusen Logistics, aanbieder van logistieke oplossingen in de Benelux, kondigt met trots aan dat het voornemens is om PartsExpress B.V., dat gespecialiseerd is in dag- en nachtdistributie van auto-onderdelen, over te nemen.

PartsExpress B.V. is opgericht in 1892 en heeft zich als marktleider gevestigd in de regio, met een eigen netwerk in de Benelux en partnerschappen in andere Europese landen.

Met het ondertekenen van de overeenkomst begint Yusen Logistics aan de volgende fase van het overnameproces. Hoewel er al aanzienlijke vorderingen zijn gemaakt, moeten er nog belangrijke stappen zoals goedkeuring van de ACM, afrondingsvoorbereiding en juridische formaliteiten worden afgehandeld in de komende weken.

Bruno Jacques, Managing Director van Yusen Logistics: "We zijn verheugd om PartsExpress over tennemen. Deze acquisitie vertegenwoordigt een strategische investering in het uitbreiden van onze capaciteiten en het verbeteren van ons dienstenaanbod om onze klanten in de Benelux en daarbuiten beter te bedienen. Hoewel we een belangrijke mijlpaal hebben bereikt met de ondertekening van de overeenkomst, zijn we ons ervan bewust dat er nog belangrijke stappen voor ons liggen. We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met het PartsExpress-team om een soepele overgang te garanderen en de kansen die voor ons liggen als één team te benutten."

Norbert van Duuren, General Manager van PartsExpress B.V., ziet kansen in de overname: "We zijn verheugd om krachten te bundelen met Yusen Logistics en deel uit te maken van een grote, internationale speler. Deze stap biedt spannende kansen voor beide bedrijven om onze respectievelijke sterke punten te benutten en verbeterde diensten aan onze klanten te bieden, met name op het gebied van diensten die momenteel niet door PartsExpress worden aangeboden. We geloven dat door onze expertise en middelen te combineren, we goed gepositioneerd zullen zijn om innovatie te stimuleren en nog meer waarde aan onze klanten te leveren."

PartsExpress B.V. heeft een indrukwekkende staat van dienst, met vijf vestigingen in Nederland en vier vestigingen in België. Het bedrijf beschikt over een vloot van 28 eigen vrachtwagens en trailers en verzorgt tot 400 charterritten per dag. PartsExpress B.V. is een 100% familiebedrijf dat zich inzet voor het leveren van uitzonderlijke service aan zijn klanten.